Nasza Wiara - Forum dla ludzi wierz±cych, kochaj±cych i pozytywnie my¶l±cych
Grudzieñ 23, 2024, 14:37:46 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W±tek: dobre portale i fora rodowe i rodzinne  (Przeczytany 4315 razy)
ascetyk
Administrator
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 147

« : Wrzesieñ 08, 2008, 11:11:54 »

dobre portale i fora rodowe i rodzinne:

www.sokal.fora.pl
www.naszerodowody.fora.pl
www.rodowody.pun.pl

www.rodowody.republika.pl
www.naszafamilia.fora.pl
www.naszekresy.fora.pl
www.wilnianie.fora.pl
www.kresowiak.fora.pl
www.lwowiak.fora.pl
www.wilniuki.fora.pl
www.krewni.fora.pl

www.moikrewni.darmowefora.pl
www.naszairlandia.fora.pl
www.naszagmina.pun.pl
www.naszawiara.darmowefora.pl
www.galicja.darmowefora.pl

www.rodowy.pl
www.rodowy.webserwer.pl
www.rodowy.dt.pl
www.rodowy.hg.pl
www.rodowy.eu
www.rodowy.republika.pl
ateusz
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 46

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 03, 2009, 09:23:41 »

Wa¿ne aby pod wzglêdem wiedzy o ko¶ciele i Ko¶ciele nie zostaæ na poziomie szko³y podstawowej. Trzeba czytaæ, czytaæ, czytaæ i przemy¶leæ to co siê przeczyta³o. Inaczej takie bzdury bêdzie siê wypisywa³o poniewa¿ przyjmuje siê za prawdê to co jaki¶ g³upek powiedzia³ a g³upki z regu³y nie znaj± wagi wypowiedzi i s± b. ,,odwa¿ni" w wypowiedziach.
ateusz
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 46

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2010, 17:48:35 »

LOGOS-Koszalin
LOGOPEDIA MEDIALNA

W³adys³aw Pitak

dla dziennikarzy, pracowników mediów, rzeczników prasowych, pracowników PR, mened¿erów.

Zajêcia odbywaj± siê  w formie 3-dniowych zjazdów (od pi±tku do niedzieli).
W programie miêdzy innymi zajêcia obejmuj±ce zagadnienia z zakresu estetyki ¿ywego s³owa, interpretacji tekstów, elementów retoryki, pracy nad g³osem, pracy przy mikrofonie, przygotowania wyst±pienia przed kamer±, kszta³towania wizerunku, elementów psychologii w komunikacji, technik pokonywania stresu.

Prowadzi je logopeda, muzykoterapeuta, aktor estradowy, operator kamer filmowych i telewizyjnych,   wiza¿ysta – W³adys³aw Pitak.

Adres:

Towarzystwo Terapii i Kszta³cenia Mowy
 „LOGOS”
ul. Pieczarek 4,
75-900 Koszalin
tel. (94) 340-60-06
kom. 600-809-254

Kontakt:

e-mail :
logos@logos.pomorze.pl
strony URL:
www.logos.pomorze.pl

spl
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 127

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 15, 2011, 17:10:10 »

Takiej beatyfikacji nie by³o od ponad 1000 lat

"Historyczne wydarzenie bez precedensu" - tak dziennik "L'Osservatore Romano" okre¶li³ zapowied¼ beatyfikacji Jana Paw³a II 1 maja. Gazeta zauwa¿y³a, ¿e w ostatnich dziesiêciu wiekach ¿aden papie¿ nie wyniós³ na o³tarze swego bezpo¶redniego poprzednika.

Watykañski dziennik podkre¶li³, ¿e jest to uznanie dla Karola Wojty³y jako "¿arliwego ¶wiadka Chrystusa od m³odo¶ci po ostatnie tchnienie", z czego - jak dodano w artykule redakcyjnym - zda³o sobie sprawê "bardzo wielu ludzi, tak¿e niekatolicy i niechrze¶cijanie, w czasie jego s³u¿±cego za przyk³ad ¿ycia".

Ponadto autor artyku³u, redaktor naczelny Giovanni Maria Vian po³o¿y³ nacisk na to, ¿e Benedykt XVI nie tylko zniós³ wymóg oczekiwania piêciu lat na otwarcie procesu po ¶mierci kandydata na o³tarze, ale tak¿e postanowi³ osobi¶cie przewodniczyæ mszy beatyfikacyjnej, by "przedstawiæ ¶wiatu wzór osobistej ¶wiêto¶ci Jana Paw³a II".

REKLAMA Czytaj dalej

Jak wiadomo, od pocz±tku pontyfikatu obecny papie¿ nie odprawia mszy beatyfikacyjnych, powierzaj±c to zadanie swoim delegatom. Dokonuje tylko kanonizacji.

"Trzeba powróciæ do serca ¶redniowiecza, by odnale¼æ analogiczne przyk³ady, ale w okoliczno¶ciach nieporównywalnych z decyzj± Benedykta XVI: w ostatnich dziesiêciu wiekach ¿aden papie¿ nie wyniós³ do chwa³y o³tarzy swego bezpo¶redniego poprzednika" - napisa³ Vian.

(tbe)

TAGI: beatyfikacja, jan pawe³ ii, papie¿, benedykt xvi, watykan, l'osservatore romano, historia
spl
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 15, 2011, 17:11:13 »

nie krytykujmy co dobre
Modlilam sie do papierza o wstawiennictwo do Boga za moja 12 letnia corke, ktora miala wylew do mozgu. Czekala takze na przeszczep serca. Stan byl krytyczny, w kazdej chwili mala mogla umrzec. Po dwoch miesiacach otrzymala dar ludzkiego zycia-Serce, powrocila jej mowa i usmiech i moze chodzic. Teraz marzy o pierwszej milosci. Nie mam watpliwosci, ze dobry Bog ja ochranial. Nie mam tez watpliwosci , ze Jan Pawel II pracowal ciezko tam w niebie, zeby dziecko moglo zyc.
spl
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 16, 2011, 10:26:49 »

[size=18]ARTOS - O¦RODEK LOGOTERAPII i TRENINGU OSOBOWO¦CI

logopeda dyplomowany , psychoterapeuta mgr W³adys³aw Pitak.
http://www.logos.dt.pl/pitak
Rejestracja telefoniczna : 94-340-60-06
 Godziny przyjêæ uzgadniane s± z pacjentami
[/size]

ascetyk
Administrator
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 147

« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 24, 2016, 16:03:21 »

prosze o pomoc--nie wiem co sie zemna dzieje,mialem cos takiego juz wczesniej ale przeszlo-albo wydawalo mi sie ze przeszlo--nie wiem co sie zemna dzieje, caly czas jestm smutny lub rozdrazniony postrezgam siebie gorzej od wszystkich i caly czas wydaje mi sie ze wariuje--pale papierosy ale po jednym papierosie ksztusze sie przez pol godziny,caly czas wydaje mi sie ze cos mi dolega----ze mam problem z psychika mam 23 lata i zupelnie przestalem tyc, mimo ze odzywiam sie normalnie. Wczoraj zapalilem trawy ze znajomymi i dostalem jakis paranoidalnych mysli,drgawek,nie moglem zlapac powietrza---na co dzien nie pale trawy ale byli u mnie znajomi wiec zapalilem. Poza tym zauwazylem u siebie od nie dawna ze wykonuje dziwne czynnosci np: kiedy ide chodnikiem zaczynam patrzc w jakis punkt i tak przez chwile a potem znow ok. Caly czas jest mi zimno i zaczynam odczuwac powazne problemy z kontaktem z ludzmi.
prosze niech ktos mi powie co mi dolega.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: