Nasza Wiara - Forum dla ludzi wierzących, kochających i pozytywnie myślących
Kwiecień 15, 2025, 22:49:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Uczniowie szatana wyÂśmiewajÂący o.Rydzyka  (Przeczytany 7854 razy)
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« : Sierpień 15, 2009, 12:21:56 »

http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=4
Jan - Antoni ÂŚniechowski
WrocÂław
12.07.2009 19:27

2008 r. Wiekszosc podmiotĂłw imperium medialnego Ojca Rydzyka nie odprowadza podatkĂłw. Straty skarbu panstwa z tytulu podatku VAT i CIT moga juz wynosic nawet 30 mln zlotych rocznie. Ojciec Rydzyk znajduje sie w setce najbogatszych PolakĂłw. Bezkarnie obraza prezydenta, kpi sobie z prawa, nie placi podatkĂłw. Politycy na dzwiek slĂłw "Ojciec Tadeusz Rydzyk" drza ze strachu o wlasne zycie. Kazda krytyka rozglosni
jest tlumaczona przez Ojca Rydzyka jakon atak na kosciĂłl, Boga i Ojczyzne.
MĂłwi sie, ze magnat medialny Ojciec Rydzyk stal sie nietykalnym i najbardziej wplywowym fundamentalista religijnym w Europie.

Andrzej ÂŁakota
12.07.2009 19:31

Âło matko Polko... takiemu s**********i osobny wÂątek poÂświecasz?

Marek Bereta
Bytom / Zabrze / Frankfurt am Main

12.07.2009 19:47
to nie jest smieszne. To smutne ze ktos taki moze latwowiernych ludzi tak nabijac w butelke, robic na nich niesamowita kase i nikt nic z tym nie robi. Bo sie boja. To chore.

PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2009, 12:26:46 »

http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=1

Andrzej ÂŁakota
12.07.2009 19:48

KaÂżda sekta tak dziaÂła. Chore? Tak. Tylko jak z tym walczyĂŚ....

Iwona Kunysz
wrocÂław Âżary ÂświĂŞtoszĂłw mierzĂŞcice morÂąg

12.07.2009 19:48
...o. Rydzyk: - Jest takie przysÂłowie: "Jedno jabÂłko zjedz dziennie, a lekarz bĂŞdzie z daleka od ciebie". ÂŻydzi to jabÂłko zamienili na czosnek i teraz wszyscy porzÂądni ludzie sÂą z daleka od nich....

Bogusia OpĂŞchowska (ÂŁazuka)
GietrzwaÂłd

12.07.2009 20:18

Szacun dla pana Rydzyka za charyzmê(tacy ludzie to rzadko¶æ),a przede wszystkim ¯E MA G£OWÊ NA KARKU I INTUICJÊ BIZNESOW¡-szkoda,¿e reprezentuje Ko¶ció³-przyda³by siê taki w naszym rz±dzie.......

Iwona Kunysz

12.07.2009 20:24

Pewnie, Âże szacun. Ma niewÂątpliwy talent do wyciÂągania kasu z ogÂłupiaÂłych ludzi. I przy okazji do omijania prawa.
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2009, 12:31:05 »

Andrzej ÂŁakota
12.07.2009

kaÂżdy  guru sekty ma takie cechy, nie zauwaÂżyÂłaÂś?
W rzÂądzie nic by nie zdziaÂłaÂł (chyba Âże z Polski zrobiono by paĂąstwo wyznaniowe).

WrocÂław
12.07.2009 20:32

On reprezentuje swoje imperium i kogoÂś kto nim steruje, czasami tylko jakieÂś ochÂłapy rzuci na kk. Nie wyobraÂżam sobie nawet nawet, co staÂłoby siĂŞ z fundaszami publicznymi w rekach czÂłowieka, ktĂłry okradÂł stoczniowcĂłw.

Iwona Kunysz
12.07.2009 20:48

Jak mĂłwi klasyk "Kochani... naleÂży siaĂŚ, siaĂŚ, siaĂŚ! Trzeba siaĂŚ, aby urosÂło. SiaĂŚ... siaĂŚ, a jak nie bĂŞdziecie siaĂŚ, to... to i tak uroÂśnie."
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2009, 12:35:48 »

Jan BieliĂąski
Warszawa
13.07.2009 11:10

O, tak...wymieniÂłbym Ci tutaj jeszcze paru innych ludzi z charyzmÂą, ale lepiej nie przywoÂływaĂŚ upiorĂłw przeszÂłoÂści.
Szacun? A i owszem.....za biznesowy Âłeb i wykorzystywanie do tego spolegliwoÂści prawa i politykĂłw wzglĂŞdem koÂścioÂła.

alicja butterweck (kochaĂąska)
gdaĂąsk/berlin
13.07.2009 11:12

ON, wielki brat jest mistrzem manipulacji, Jan nie z tych co manipuluja, to raczej broniacy Rydzykowa zgadzaja sie na manipulacje poniewaz sami sa manipulowani. Powiedz wariatowi, ze jest wariatem a napewno uwierzy hi, hi...
/bez obrazy za ciezkie porownanie/ ale logicznego Jasia trzeba poprzec , bo to nie on idzie na udry . 

Anna Krystyna Krystkiewicz (Zborowska)
Ustka / GorzĂłw Wlkp.
13.07.2009 12:33

trafiony...zatopiony xD
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2009, 12:37:29 »

WrocÂław

13.07.2009 12:46

W niebo wrobieni i na ziemi urzÂądzeni!

NapÂływa partyjna kiesa.
Na nowy Ma Ryj prezesa.
Na geotermiĂŞ datki.
Po co pÂłaciĂŚ podatki.
HasÂło nieco zadziorne.
Jak stoczniĂŞ top PlatformĂŞ.

Konto, kupiÂł laptopa.
ToÂśki dostanÂą kopa.
Na partycji KonDony.
Ma folder - Zatopiony.
Ma folder IPeeN Haki.
I kto pĂłjdzie do Paki.

Telefonia w rodzinie.
Kac CzyĂąskimi sÂłynie.
DajÂą klechom PolskĂŞ.
TworzÂą pierwszÂą WolskĂŞ!
ToruĂąskÂą TargowicĂŞ.
Poprzez katolewicĂŞ.

SzukajÂą sÂądy hakĂłw.
Dorzuca kuria faktĂłw.
Nawet w policji swoi.
Mafiozo siĂŞ boi.
KaÂżdy dokÂłada hakĂłw.
UkÂład zdrady PolakĂłw.

W Maybachu krysztaÂłowy.
Gospodarz narodowy.
Z drugiej strony przekrĂŞty.
Lenie, poselskie mĂŞty.
Co sÂą tylko dla diety.
Te waÂżne trzysta zety.

SzumiÂą wypite drinki.
SzukajÂą koryta Âświnki.
ZaÂłamiÂą siĂŞ niestety.
Gdy nie odbiorÂą diety.
Na spot i na dziewczynki.
Kwaczyszki na pierwszej linii.
Nie bÂądÂźcie ludzie naiwni!
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2009, 12:39:03 »

JERZY DZIADEK
SWIETOCHÂŁOWICE
13.07.2009 13:00

No i co Bogusia na to ?Cz³owiek który kantuje prawo Polskie nagina je do swojich potrzeb politycznych i religijnych jest godzien szacunku?Ten cz³owiek reprezentuje koœció³ .Tacy w³asnie rodz¹ sie nowi katolicy i ca³e szczêcscie ¿e ja do nich nie nale¿e bo by mi by³o wstyd przed potomkami .Tego cz³owieka ( Rydzyka ) powinno sie raz na zawsze uziemic aby szkody (biednym emerytom )przesta³ czynic.To jest chore co ten cz³owiek przyczyni³ szkody ludziom którzy wie¿¹ w Boga a nie w niego .Mnie dziw bierze ¿e episkopad polski toleruje tego diab³a w w swojich szeregach..Chyba ¿e a¿ tak stoczy³ sie na dno ¿e nie rozró¿nia prawdy od szachrajstwa.Przekupstwo ,szerzenie nienawisci ,nazizm ,³upienie biednych to g³ówny cel tego mnicha .I w cale mnie nie dziwi coraz bardziej puste kosÌio³y w Polsce bo tacy w³asnie ludzie je doprowadzaja do tego.Jest 21-wiek i ciemnota zanika starzy ludzie sie wykrusz¹ razem z has³ami Rydzyka.Nowi fundemalisci katolicy sie stocz¹ do sekt.A to wszystko z powodu takich ludzi w kosÌiele Polskim jakim jest Rydzyk.Papie¿ powinnien sie takich ludzi pozbywac szybko i z kretesem .Je¿eli tego nie bêdzie czyni³ to katolicyzm za sto lat ju¿ bêdzie histori¹.
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2009, 12:41:04 »

alicja butterweck (kochaĂąska)
gdaĂąsk/berlin
13.07.2009 13:23

Widzisz sama Bogusiu, system ktory obowiazuje w sekciarstwie, jak widac zdaje egzamin... znalazl podatny grunt. Przeciez z tym trzeba walczyc, bo ludzie ktorzy chca i powinni modlic sie przez Radio Maryja na tym cierpia, rezygnuja. /ilosc sluchaczy w ostatnim okresie spadla-oczywiscie jest to wina zachodniego imperialisty wg. propagandy rydzykowej/. Z tego nie mozna sie nawet smiac. 

WrocÂław
13.07.2009 13:24

We wrzeÂśniu ruszy proces cywilny, jaki Fundacja Lux Veritatis wytoczyÂła Narodowemu Funduszowi Ochrony ÂŚrodowiska i Gospodarki Wodnej, kwestionujÂąc wypowiedzenie przez NFOÂŚiGW umowy w sprawie ponad 27 mln zÂł dotacji na wykonanie odwiertu geotermalnego w Toruniu. Rydzyk uwaÂża, Âże proces jest do wygrania. CaÂłe szczĂŞÂście, Âże nie ma w korycie grupy pisowskiej + Z.Z. na stanowisku min. Szyszki, Ziobry... juÂż te 27 baniek+(odsetki progresywne) byÂło by w plecy.
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2009, 12:42:12 »

JERZY DZIADEK
SWIETOCHÂŁOWICE
13.07.2009 13:31
Bogusia OpĂŞchowska (ÂŁazuka) napisaÂł(a):
To nic pozytywnego o panu Rydzyku nie powiecie?...nawet Wa³êsa(na pieùku z Rydzykiem) uwa¿a,¿e jakieœ 5 % na 100 oczywiœcie to tylko jego negatywy.....

Ale powo³a³as sie na autorytet !Wa³êsa to taki sam mnich jak Rydzyk ten sam typ .Tylko ¿e cywilny .Kiedy KoœÌió³ przesta³ mu byc potrzebny to ju¿ ma³o kiedy chodzi na msze.Ma wazniejsze sprawy jak wiara.Ha .ha.ha. Teraz chodzi do kosÌio³a tylko wtedy jak ma interez do za³atwienia.
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2009, 12:44:48 »

Jan Rucin
KĂŞtrzyn

Pan JarosÂław KaczyĂąski wystÂąpiÂł w roli akwizytora – oceniÂł poseÂł SLD, Jerzy Wenderlich. W jego opinii naleÂży siĂŞ zastanowiĂŚ, czy prezes PiS nie ma wiĂŞkszych kwalifikacji do tego, aby kierowaĂŚ tematycznym kanaÂłem zajmujÂącym siĂŞ telesprzeda¿¹, Mango24. PoszÂło o zachĂŞtĂŞ do kupowania telefonĂłw w sieci o. Rydzyka, do czego zachĂŞcaÂł JarosÂław KaczyĂąski.

http://wiadomosci.onet.pl/2007523,11,item.html
Jerzy Wenderlich to autorytet

13.07.2009 14:11

Co do ojca Rydzyka, to skoro owieczki dajÂą siĂŞ strzyc i tego wrĂŞcz potrzebujÂą to takiej okazji nie naleÂży marnowaĂŚ. W ubiegÂłym roku pytaÂłem starszÂą paniÂą aktywnie dziaÂłajÂącÂą w Rodzinie Radia Maryja o zarzut wyÂłudzania pieniĂŞdzy, to Âżadnych zastrzeÂżeĂą nie miaÂła do redemptorysty jeÂżeli chodzi o wpÂłaty pieniĂŞzne czy Âświadectwa udziaÂłowe. MoÂżna powiedzieĂŚ, Âże stworzyÂł coÂś z niczego, a Âże owieczki chcÂą i dajÂą siĂŞ strzyc to juÂż inna sprawa. Na tamten Âświat Tadeusz Rydzyk niczego nie zabierze, a radio czy uczelnia pozostanÂą w kraju.
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #9 : Sierpień 15, 2009, 12:46:18 »

WrocÂław

13.07.2009 15:39
z forum wyborczej: http://forum.gazeta.pl/forum/w,902,97787491,,_Kaczynski_na_Jasnej_Gorze_wystapil_w_roli_akwi_.html?v=2

"Ale poseÂł nie jest urzĂŞdnikiem paĂąstwowym, czy kimÂś, kto ma wpÂływ np. na
zamĂłwienia - tÂłumaczyÂł. - To jest zupeÂłnie wydumany problem - dodaÂł. "
---

Ciekawe czy przy okazji Misiaka pan BÂłaszczak powiedziaÂłby to samo .

Akwizytorze Kaczynski! Do boju! Moze sprzedacie wsrod "chlopakow" wiecej niz Rydzyk i Krol? Czy Antek Macierewicz tez zaczal handlowac telefonami?

·   http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=4

http://www.radiomaryja.pl.eu.org/arch/zakaz-handlu-3.jpeg 
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2009, 12:48:27 »

PaweÂł Malec
RzeszĂłw
13.07.2009 17:43

Jan Rucin napisaÂł(a):
OsobiÂście nigdy posÂła Wunderlicha nie spotkaÂłem, ale nie lubiĂŞ SLD.

teÂż Wenderlicha nigdy osobiÂście nie spotkaÂłem, lecz bardzo lubiĂŞ SLD
podejrzewam, Âże po Âśmierci Rydzyka bĂŞdzie wiĂŞksza histeria niÂż po JP II

13.07.2009 18:04
GRUNTÓW te¿ nie wezm± do grobów-pozostan± w Polsce.....i cieszyæ siê tylko,¿e dobrze zostan± zagospodarowane........

jasne !! proponujê tak± akcjê: WSZYSTKIE GRUNTY W RÊCE KLERU, echh..
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2009, 12:51:49 »

http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=5

Jan BieliĂąski
Warszawa
Bogusia Ty to zawsze wbijesz kij w mrowisko

....ale pocieszĂŞ Ciebie,
jeszcze wiĂŞkszy kij w mrowisko wbiÂłabyÂś, gdybyÂś zapytaÂła szanownych interlokutorĂłw czy w ostatnim czasie modlili siĂŞ z Radiem Maryja, czy i ile razy Co?
(tak jak moja mama, ktĂłra juÂż samodzielnie do KoÂścioÂła nie jest siĂŞ w stanie wybraĂŚ, a przy pomocy radia moÂże to czyniĂŚ
ChĂŞtnie odpowiem:)
Nie modliÂłem siĂŞ nigdy i nie mam zamiaru modliĂŚ siĂŞ z radiem maryja.
Twoja Mama czyni to przy pomocy tego radia...to Jej wybĂłr.

Gdzie tu kij w mrowisko??

13.07.2009 18:40

alicja butterweck (kochaĂąska) napisaÂł(a):
mysle, Bogusiu, ze cos przeoczylas, jestes wyznawca i nie wiesz kogo ?
Alicjo,jak to wyznawca?.....ja tylko wierzĂŞ po swojemu w Boga(bo za stara jestem,Âżeby mi ktoÂś narzuciÂł,jak mam w Niego wierzyĂŚ).....a o Rydzyku i o RM to bym prawie nic nie wiedziaÂła,gdybyÂście tego nie poruszali na forach.....

GietrzwaÂłd

PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2009, 12:54:17 »

Jolka ÂŁubgan - Krawczyk (ÂŁubgan)
Nowa SĂłl
Zielona GĂłra

13.07.2009 20:16
Szacun dla pana Rydzyka za charyzmê(tacy ludzie to rzadko¶æ),a przede wszystkim ¯E MA G£OWÊ NA KARKU I INTUICJÊ BIZNESOW¡-szkoda,¿e reprezentuje Ko¶ció³-przyda³by siê taki w naszym rz±dzie.......

Czy dobrze siĂŞ domyÂślam, Âże to tylko ironia jest?

A najfajniejsze jest zdanie:"PotêpiaÌ jednak w czambu³, zwalczaÌ, a przede wszystkim staraÌ siê dyskredytowaÌ dzia³ania, które mog¹ s³u¿yÌ wszystkim i zwiêkszyÌ z czasem w znacz¹cy sposób nasz¹ energetyczn¹ niezale¿noœÌ jest g³upot¹, a mo¿e nawet sabota¿em."
JakoÂś nie bardzo wierzĂŞ, by ten czÂłowiek chciaÂł zrobiĂŚ cokolwiek dla kogokolwiek. I najlepszym na to przykÂładem jest to, co zrobiÂł DLA stoczni.

A moÂże tak kilka przykÂładĂłw na poparcie tezy, Âże dziaÂłania Rydzyka przynoszÂą dla kraju coÂś dobrego? Stocznia to tylko taki wypadek podczas tej ciĂŞÂżkiej i mozolnej pracy dla dobra nas wszystkich?
PaweÂł
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2009, 12:57:31 »

Andrzej ÂŁakota

Jestem :
1. wierzÂący
2. Nienastawiony wrogo do KK
3. Totalnie zniesmaczony wulgarnym postĂŞpowaniem pseudokapÂłana Rydzyka.
i co?

GietrzwaÂłd
i nic-ORYGINAÂŁEM jesteÂś po prostu:)
diakon
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #14 : Sierpień 05, 2010, 17:21:56 »

[size=18]JA I MOI KOLEDZY Z BRANÂŻY ÂŻYCZYMY SOBIE ABY W
  MIEJSCU KRZYÂŻA POWSTAÂŁ POMNIK TUSKA I KOMOROWSKIEGO!! DZIÊKI NIM NIE MA JUÂŻ LECHA K.[/size]

~ESBEK

foto PAP

[size=18]Niech bĂŞdzie pochwalony Donald Franciszek i BronisÂław Maria zawsze dziewica.
  Jaki dzisiaj jest rozkaz ze sztabu PO, bo nie wiem, co robiĂŚ?[/size]

~Wyjborcaa

foto PAP

[size=18]Dopóki bêd¹ wokó³ krzy¿a barierki dopóty czujnoœÌ katolików bêdzie
   wyostrzona. NaleÂży usun¹Ì wszystkie pÂłotki by za tydzieĂą, dwa pod osÂłonÂą nocy ustawiĂŚ je ponownie, wyprowadzajÂąc przy okazji, bez kamer, obroĂącĂłw krzyÂża. To ja muszĂŞ wszystko podpowiadaĂŚ ?[/size]

~Ateista[size=12][/size]
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: