PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« : Sierpień 15, 2009, 12:21:56 » |
|
http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=4Jan - Antoni ÂŚniechowski WrocÂław 12.07.2009 19:27 2008 r. Wiekszosc podmiotĂłw imperium medialnego Ojca Rydzyka nie odprowadza podatkĂłw. Straty skarbu panstwa z tytulu podatku VAT i CIT moga juz wynosic nawet 30 mln zlotych rocznie. Ojciec Rydzyk znajduje sie w setce najbogatszych PolakĂłw. Bezkarnie obraza prezydenta, kpi sobie z prawa, nie placi podatkĂłw. Politycy na dzwiek slĂłw "Ojciec Tadeusz Rydzyk" drza ze strachu o wlasne zycie. Kazda krytyka rozglosni jest tlumaczona przez Ojca Rydzyka jakon atak na kosciĂłl, Boga i Ojczyzne. MĂłwi sie, ze magnat medialny Ojciec Rydzyk stal sie nietykalnym i najbardziej wplywowym fundamentalista religijnym w Europie. Andrzej ÂŁakota 12.07.2009 19:31 Âło matko Polko... takiemu s**********i osobny wÂątek poÂświecasz? Marek Bereta Bytom / Zabrze / Frankfurt am Main 12.07.2009 19:47 to nie jest smieszne. To smutne ze ktos taki moze latwowiernych ludzi tak nabijac w butelke, robic na nich niesamowita kase i nikt nic z tym nie robi. Bo sie boja. To chore.
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2009, 12:26:46 » |
|
http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=1Andrzej £akota 12.07.2009 19:48 Ka¿da sekta tak dzia³a. Chore? Tak. Tylko jak z tym walczyÌ.... Iwona Kunysz wroc³aw ¿ary œwiêtoszów mierzêcice mor¹g 12.07.2009 19:48 ...o. Rydzyk: - Jest takie przys³owie: "Jedno jab³ko zjedz dziennie, a lekarz bêdzie z daleka od ciebie". ¯ydzi to jab³ko zamienili na czosnek i teraz wszyscy porz¹dni ludzie s¹ z daleka od nich.... Bogusia Opêchowska (£azuka) Gietrzwa³d 12.07.2009 20:18 Szacun dla pana Rydzyka za charyzmê(tacy ludzie to rzadkoœÌ),a przede wszystkim ¯E MA G£OWà NA KARKU I INTUICJà BIZNESOW¥-szkoda,¿e reprezentuje Koœció³-przyda³by siê taki w naszym rz¹dzie....... Iwona Kunysz wroc³aw ¿ary œwiêtoszów mierzêcice mor¹g 12.07.2009 20:24 Pewnie, ¿e szacun. Ma niew¹tpliwy talent do wyci¹gania kasu z og³upia³ych ludzi. I przy okazji do omijania prawa.
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2009, 12:31:05 » |
|
Andrzej ÂŁakota 12.07.2009
kaÂżdy guru sekty ma takie cechy, nie zauwaÂżyÂłaÂś? W rzÂądzie nic by nie zdziaÂłaÂł (chyba Âże z Polski zrobiono by paĂąstwo wyznaniowe).
Jan - Antoni ÂŚniechowski WrocÂław 12.07.2009 20:32
On reprezentuje swoje imperium i kogoÂś kto nim steruje, czasami tylko jakieÂś ochÂłapy rzuci na kk. Nie wyobraÂżam sobie nawet nawet, co staÂłoby siĂŞ z fundaszami publicznymi w rekach czÂłowieka, ktĂłry okradÂł stoczniowcĂłw.
Iwona Kunysz wrocÂław Âżary ÂświĂŞtoszĂłw mierzĂŞcice morÂąg 12.07.2009 20:48
Jak mĂłwi klasyk "Kochani... naleÂży siaĂŚ, siaĂŚ, siaĂŚ! Trzeba siaĂŚ, aby urosÂło. SiaĂŚ... siaĂŚ, a jak nie bĂŞdziecie siaĂŚ, to... to i tak uroÂśnie."
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2009, 12:35:48 » |
|
Jan BieliĂąski Warszawa 13.07.2009 11:10
O, tak...wymieniÂłbym Ci tutaj jeszcze paru innych ludzi z charyzmÂą, ale lepiej nie przywoÂływaĂŚ upiorĂłw przeszÂłoÂści. Szacun? A i owszem.....za biznesowy Âłeb i wykorzystywanie do tego spolegliwoÂści prawa i politykĂłw wzglĂŞdem koÂścioÂła.
alicja butterweck (kochaĂąska) gdaĂąsk/berlin 13.07.2009 11:12
ON, wielki brat jest mistrzem manipulacji, Jan nie z tych co manipuluja, to raczej broniacy Rydzykowa zgadzaja sie na manipulacje poniewaz sami sa manipulowani. Powiedz wariatowi, ze jest wariatem a napewno uwierzy hi, hi... /bez obrazy za ciezkie porownanie/ ale logicznego Jasia trzeba poprzec , bo to nie on idzie na udry .
Anna Krystyna Krystkiewicz (Zborowska) Ustka / GorzĂłw Wlkp. 13.07.2009 12:33
trafiony...zatopiony xD
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2009, 12:37:29 » |
|
Jan - Antoni ÂŚniechowski WrocÂław
13.07.2009 12:46
W niebo wrobieni i na ziemi urzÂądzeni!
NapÂływa partyjna kiesa. Na nowy Ma Ryj prezesa. Na geotermiĂŞ datki. Po co pÂłaciĂŚ podatki. HasÂło nieco zadziorne. Jak stoczniĂŞ top PlatformĂŞ.
Konto, kupiÂł laptopa. ToÂśki dostanÂą kopa. Na partycji KonDony. Ma folder - Zatopiony. Ma folder IPeeN Haki. I kto pĂłjdzie do Paki.
Telefonia w rodzinie. Kac CzyĂąskimi sÂłynie. DajÂą klechom PolskĂŞ. TworzÂą pierwszÂą WolskĂŞ! ToruĂąskÂą TargowicĂŞ. Poprzez katolewicĂŞ.
SzukajÂą sÂądy hakĂłw. Dorzuca kuria faktĂłw. Nawet w policji swoi. Mafiozo siĂŞ boi. KaÂżdy dokÂłada hakĂłw. UkÂład zdrady PolakĂłw.
W Maybachu krysztaÂłowy. Gospodarz narodowy. Z drugiej strony przekrĂŞty. Lenie, poselskie mĂŞty. Co sÂą tylko dla diety. Te waÂżne trzysta zety.
SzumiÂą wypite drinki. SzukajÂą koryta Âświnki. ZaÂłamiÂą siĂŞ niestety. Gdy nie odbiorÂą diety. Na spot i na dziewczynki. Kwaczyszki na pierwszej linii. Nie bÂądÂźcie ludzie naiwni!
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2009, 12:39:03 » |
|
JERZY DZIADEK SWIETOCHÂŁOWICE 13.07.2009 13:00
No i co Bogusia na to ?Cz³owiek który kantuje prawo Polskie nagina je do swojich potrzeb politycznych i religijnych jest godzien szacunku?Ten cz³owiek reprezentuje koœció³ .Tacy w³asnie rodz¹ sie nowi katolicy i ca³e szczêcscie ¿e ja do nich nie nale¿e bo by mi by³o wstyd przed potomkami .Tego cz³owieka ( Rydzyka ) powinno sie raz na zawsze uziemic aby szkody (biednym emerytom )przesta³ czynic.To jest chore co ten cz³owiek przyczyni³ szkody ludziom którzy wie¿¹ w Boga a nie w niego .Mnie dziw bierze ¿e episkopad polski toleruje tego diab³a w w swojich szeregach..Chyba ¿e a¿ tak stoczy³ sie na dno ¿e nie rozró¿nia prawdy od szachrajstwa.Przekupstwo ,szerzenie nienawisci ,nazizm ,³upienie biednych to g³ówny cel tego mnicha .I w cale mnie nie dziwi coraz bardziej puste kosÌio³y w Polsce bo tacy w³asnie ludzie je doprowadzaja do tego.Jest 21-wiek i ciemnota zanika starzy ludzie sie wykrusz¹ razem z has³ami Rydzyka.Nowi fundemalisci katolicy sie stocz¹ do sekt.A to wszystko z powodu takich ludzi w kosÌiele Polskim jakim jest Rydzyk.Papie¿ powinnien sie takich ludzi pozbywac szybko i z kretesem .Je¿eli tego nie bêdzie czyni³ to katolicyzm za sto lat ju¿ bêdzie histori¹.
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2009, 12:41:04 » |
|
alicja butterweck (kochaĂąska) gdaĂąsk/berlin 13.07.2009 13:23
Widzisz sama Bogusiu, system ktory obowiazuje w sekciarstwie, jak widac zdaje egzamin... znalazl podatny grunt. Przeciez z tym trzeba walczyc, bo ludzie ktorzy chca i powinni modlic sie przez Radio Maryja na tym cierpia, rezygnuja. /ilosc sluchaczy w ostatnim okresie spadla-oczywiscie jest to wina zachodniego imperialisty wg. propagandy rydzykowej/. Z tego nie mozna sie nawet smiac.
Jan - Antoni ÂŚniechowski WrocÂław 13.07.2009 13:24
We wrzeÂśniu ruszy proces cywilny, jaki Fundacja Lux Veritatis wytoczyÂła Narodowemu Funduszowi Ochrony ÂŚrodowiska i Gospodarki Wodnej, kwestionujÂąc wypowiedzenie przez NFOÂŚiGW umowy w sprawie ponad 27 mln zÂł dotacji na wykonanie odwiertu geotermalnego w Toruniu. Rydzyk uwaÂża, Âże proces jest do wygrania. CaÂłe szczĂŞÂście, Âże nie ma w korycie grupy pisowskiej + Z.Z. na stanowisku min. Szyszki, Ziobry... juÂż te 27 baniek+(odsetki progresywne) byÂło by w plecy.
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2009, 12:42:12 » |
|
JERZY DZIADEK SWIETOCH£OWICE 13.07.2009 13:31 Bogusia Opêchowska (£azuka) napisa³(a): To nic pozytywnego o panu Rydzyku nie powiecie?...nawet Wa³êsa(na pieùku z Rydzykiem) uwa¿a,¿e jakieœ 5 % na 100 oczywiœcie to tylko jego negatywy.....
Ale powo³a³as sie na autorytet !Wa³êsa to taki sam mnich jak Rydzyk ten sam typ .Tylko ¿e cywilny .Kiedy KoœÌió³ przesta³ mu byc potrzebny to ju¿ ma³o kiedy chodzi na msze.Ma wazniejsze sprawy jak wiara.Ha .ha.ha. Teraz chodzi do kosÌio³a tylko wtedy jak ma interez do za³atwienia.
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2009, 12:44:48 » |
|
Jan Rucin KĂŞtrzyn Pan JarosÂław KaczyĂąski wystÂąpiÂł w roli akwizytora – oceniÂł poseÂł SLD, Jerzy Wenderlich. W jego opinii naleÂży siĂŞ zastanowiĂŚ, czy prezes PiS nie ma wiĂŞkszych kwalifikacji do tego, aby kierowaĂŚ tematycznym kanaÂłem zajmujÂącym siĂŞ telesprzeda¿¹, Mango24. PoszÂło o zachĂŞtĂŞ do kupowania telefonĂłw w sieci o. Rydzyka, do czego zachĂŞcaÂł JarosÂław KaczyĂąski. http://wiadomosci.onet.pl/2007523,11,item.htmlJerzy Wenderlich to autorytet 13.07.2009 14:11 Co do ojca Rydzyka, to skoro owieczki dajÂą siĂŞ strzyc i tego wrĂŞcz potrzebujÂą to takiej okazji nie naleÂży marnowaĂŚ. W ubiegÂłym roku pytaÂłem starszÂą paniÂą aktywnie dziaÂłajÂącÂą w Rodzinie Radia Maryja o zarzut wyÂłudzania pieniĂŞdzy, to Âżadnych zastrzeÂżeĂą nie miaÂła do redemptorysty jeÂżeli chodzi o wpÂłaty pieniĂŞzne czy Âświadectwa udziaÂłowe. MoÂżna powiedzieĂŚ, Âże stworzyÂł coÂś z niczego, a Âże owieczki chcÂą i dajÂą siĂŞ strzyc to juÂż inna sprawa. Na tamten Âświat Tadeusz Rydzyk niczego nie zabierze, a radio czy uczelnia pozostanÂą w kraju.
|
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2009, 12:48:27 » |
|
PaweÂł Malec RzeszĂłw 13.07.2009 17:43 Jan Rucin napisaÂł(a): OsobiÂście nigdy posÂła Wunderlicha nie spotkaÂłem, ale nie lubiĂŞ SLD. teÂż Wenderlicha nigdy osobiÂście nie spotkaÂłem, lecz bardzo lubiĂŞ SLD podejrzewam, Âże po Âśmierci Rydzyka bĂŞdzie wiĂŞksza histeria niÂż po JP II 13.07.2009 18:04 Bogusia OpĂŞchowska (ÂŁazuka) napisaÂł(a): GRUNTĂW teÂż nie wezmÂą do grobĂłw-pozostanÂą w Polsce.....i cieszyĂŚ siĂŞ tylko,Âże dobrze zostanÂą zagospodarowane........  jasne !! proponujĂŞ takÂą akcjĂŞ: WSZYSTKIE GRUNTY W RĂCE KLERU, echh..
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2009, 12:51:49 » |
|
http://nasza-klasa.pl/forum/17/3004/387?page=5Jan BieliĂąski Warszawa Bogusia Ty to zawsze wbijesz kij w mrowisko ....ale pocieszĂŞ Ciebie, jeszcze wiĂŞkszy kij w mrowisko wbiÂłabyÂś, gdybyÂś zapytaÂła szanownych interlokutorĂłw czy w ostatnim czasie modlili siĂŞ z Radiem Maryja, czy i ile razy (tak jak moja mama, ktĂłra juÂż samodzielnie do KoÂścioÂła nie jest siĂŞ w stanie wybraĂŚ, a przy pomocy radia moÂże to czyniĂŚ  ChĂŞtnie odpowiem:) Nie modliÂłem siĂŞ nigdy i nie mam zamiaru modliĂŚ siĂŞ z radiem maryja. Twoja Mama czyni to przy pomocy tego radia...to Jej wybĂłr. Gdzie tu kij w mrowisko?? 13.07.2009 18:40 alicja butterweck (kochaĂąska) napisaÂł(a): mysle, Bogusiu, ze cos przeoczylas, jestes wyznawca i nie wiesz kogo ? Alicjo,jak to wyznawca?.....ja tylko wierzĂŞ po swojemu w Boga(bo za stara jestem,Âżeby mi ktoÂś narzuciÂł,jak mam w Niego wierzyĂŚ).....a o Rydzyku i o RM to bym prawie nic nie wiedziaÂła,gdybyÂście tego nie poruszali na forach..... Bogusia OpĂŞchowska (ÂŁazuka) GietrzwaÂłd
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2009, 12:54:17 » |
|
Jolka ÂŁubgan - Krawczyk (ÂŁubgan) Nowa SĂłl Zielona GĂłra
13.07.2009 20:16 Bogusia Opêchowska (£azuka) napisa³(a): Szacun dla pana Rydzyka za charyzmê(tacy ludzie to rzadkoœÌ),a przede wszystkim ¯E MA G£OWà NA KARKU I INTUICJà BIZNESOW¥-szkoda,¿e reprezentuje Koœció³-przyda³by siê taki w naszym rz¹dzie.......
Czy dobrze siĂŞ domyÂślam, Âże to tylko ironia jest?
A najfajniejsze jest zdanie:"PotêpiaÌ jednak w czambu³, zwalczaÌ, a przede wszystkim staraÌ siê dyskredytowaÌ dzia³ania, które mog¹ s³u¿yÌ wszystkim i zwiêkszyÌ z czasem w znacz¹cy sposób nasz¹ energetyczn¹ niezale¿noœÌ jest g³upot¹, a mo¿e nawet sabota¿em." Jakoœ nie bardzo wierzê, by ten cz³owiek chcia³ zrobiÌ cokolwiek dla kogokolwiek. I najlepszym na to przyk³adem jest to, co zrobi³ DLA stoczni.
A moÂże tak kilka przykÂładĂłw na poparcie tezy, Âże dziaÂłania Rydzyka przynoszÂą dla kraju coÂś dobrego? Stocznia to tylko taki wypadek podczas tej ciĂŞÂżkiej i mozolnej pracy dla dobra nas wszystkich?
|
|
|
|
|
|
|
PaweÂł
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2009, 12:57:31 » |
|
Andrzej ÂŁakota
Jestem : 1. wierzÂący 2. Nienastawiony wrogo do KK 3. Totalnie zniesmaczony wulgarnym postĂŞpowaniem pseudokapÂłana Rydzyka. i co?
Bogusia OpĂŞchowska (ÂŁazuka) GietrzwaÂłd i nic-ORYGINAÂŁEM jesteÂś po prostu:)
|
|
|
|
|
|
|
diakon
Nowy uÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 05, 2010, 17:21:56 » |
|
[size=18]JA I MOI KOLEDZY Z BRANÂŻY ÂŻYCZYMY SOBIE ABY W MIEJSCU KRZYÂŻA POWSTAÂŁ POMNIK TUSKA I KOMOROWSKIEGO!! DZIĂKI NIM NIE MA JUÂŻ LECHA K.[/size] ~ESBEK  foto PAP [size=18]Niech bĂŞdzie pochwalony Donald Franciszek i BronisÂław Maria zawsze dziewica. Jaki dzisiaj jest rozkaz ze sztabu PO, bo nie wiem, co robiĂŚ?[/size] ~Wyjborcaa  foto PAP [size=18]DopĂłki bĂŞdÂą wokó³ krzyÂża barierki dopĂłty czujnoœÌ katolikĂłw bĂŞdzie wyostrzona. NaleÂży usun¹Ì wszystkie pÂłotki by za tydzieĂą, dwa pod osÂłonÂą nocy ustawiĂŚ je ponownie, wyprowadzajÂąc przy okazji, bez kamer, obroĂącĂłw krzyÂża. To ja muszĂŞ wszystko podpowiadaĂŚ ?[/size] ~Ateista[size=12][/size]
|
|
|
|
|
|
|
|